Nextens

Snel en to the point inzicht: BIK (di, 24 nov 2020)
Om ondernemers ook in deze roerige tijden te stimuleren om te blijven investeren heeft het kabinet op 5 oktober 2020 een nieuwe crisismaatregel voorgesteld. Dit is het voorstel voor deBaangerelateerde investeringskorting (BIK).
>> meer lezen

De gebruikelijkheidstoets binnen de verhoging van de vrije ruimte (Tue, 24 Nov 2020)
Via de zogeheten ‘vrije ruimte’ van de fiscale werkkostenregeling (WKR) is het voor werkgevers mogelijk om onbelaste vergoedingen te verstrekken aan werknemers. De gebruikelijkheidstoets bepaalt wat wel en niet in de vrije ruimte mag worden ondergebracht.
>> meer lezen

Beursgenoteerde bedrijven vaag over coronagevolgen (Tue, 24 Nov 2020)
Beursgenoteerde bedrijven zijn te vaag naar hun beleggers over de gevolgen van de coronapandemie. Dat stelt de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) in een vandaag gepubliceerde steekproef. De bedrijven moet beter inzicht geven over hoe de coronacrisis hen raakt. De waakhond onderzocht 26 van de 98 Nederlandse beursgenoteerde bedrijven.
>> meer lezen

Verbrede Tegemoetkoming Vaste Lasten van start (Tue, 24 Nov 2020)
Alle mkb-ondernemers die in het laatste kwartaal van 2020 direct of indirect geraakt worden door de diverse kabinetsmaatregelen om het coronavirus in te dammen, kunnen vanaf woensdag 25 november 2020 om 12.00 uur een aanvraag doen voor de verbrede Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb, de zogenoemde TVL Q4 2020.
>> meer lezen