Nextens

Wederom kritiek op fiscus vanwege E-herkenning (ma, 20 jan 2020)
Ondernemers met een besloten vennootschap zijn niet blij met de nieuwe verplichte E-herkenning voor de aangifte bij de Belastingdienst. Voorheen konden ze gratis via de website aangifte doen waar ze nu extra kosten maken, aldus de ondernemers. Het systeem moet nog worden goedgekeurd door de Tweede Kamer.
>> meer lezen

Onderhandelingen belastingverdragen in 2020 (Mon, 20 Jan 2020)
De Nederlandse overheid onderhandelt voortdurend met andere landen over (nieuwe) belastingverdragen. In het overzicht dat ieder kwartaal door het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt gepubliceerd, staan de landen genoemd waarmee op dit moment onderhandelingen lopen.
>> meer lezen

Hoekstra blijft alert op signalen voor strafbaar handelen Belastingdienst (Fri, 17 Jan 2020)
Minister Wopke Hoekstra blijft alert op signalen voor strafbaar handelen door de Belastingdienst bij het stopzetten en terugvorderen van toeslagen. De afgelopen drie weken ontving hij geen indicatie voor strafbare feiten, maar hij gaat graag in gesprek met advocaten die concrete aanwijzingen hebben. De minister van Financiën zei dat tijdens het eerste vragenuurtje van de Tweede Kamer na het Kerstreces.
>> meer lezen

Netflix ontwijkt belasting via Nederland (Fri, 17 Jan 2020)
De populaire streamingsdienst Netflix gebruikt een constructie met Nederlandse bv's om zo min mogelijk belasting af te dragen. Dat meldt de Engelse organisatie Tax Watch UK, die de discussie over belastingen in het Verenigd Koninkrijk wil stimuleren. Netflix meldt in een reactie dat het in alle landen voldoet aan de belastingwetgeving.
>> meer lezen