Nextens

Nederland in onderhandeling met Rusland over bronbelasting (wo, 12 aug 2020)
Nederland en Rusland zijn in onderhandeling over de aanpassing van het belastingverdrag tussen de beide landen. Het Russische ministerie liet vorige week woensdag weten het verdrag te willen herzien. Rusland wil meer belasting kunnen heffen op dividenden en rentes die naar Nederland gaan. President Vladimir Poetin kondigde al in maart aan dat Rusland vanaf volgend jaar 15% belasting wil heffen op rente- en dividendbetalingen die buiten het land terechtkomen.
>> meer lezen

Belastingdienst moet vrouw schade vergoeden (Tue, 11 Aug 2020)
De Belastingdienst Toeslagen moet van de bestuursrechter van de rechtbank Limburg de schade, die een alleenstaande vrouw met vier schoolgaande kinderen heeft geleden, vergoeden. De schade is ontstaan doordat de Belastingdienst is blijven weigeren om haar een persoonlijke betalingsregeling toe te kennen voor de jaren 2012, 2013 en 2014 voor ten onrechte ontvangen kinderopvangtoeslag.
>> meer lezen

Belastingontwijking is geen belastingontduiking (Tue, 11 Aug 2020)
Multinationals liggen fiscaal onder vuur. Daarbij worden belastingontwijking en belastingontduiking ten onrechte vaak hetzelfde behandeld. Belastingontduiking is ten slotte een misdrijf en belastingontwijking geoorloofd. Bij alcohol- en tabaksaccijns is het soms zelfs de bedoeling zegt Leo Stevens, emeritus hoogleraar fiscale economie.
>> meer lezen

Nederland sluit belastingverdrag met Kosovo (Mon, 10 Aug 2020)
Nederland heeft met Kosovo een belastingverdrag gesloten. In dit verdrag staan afspraken die moeten voorkomen dat burgers of bedrijven dubbel belasting betalen of dat juist belastingheffing wordt ontweken. Het verdrag is op woensdag 29 juli 2020 in de Kosovaarse hoofdstad Pristina ondertekend.
>> meer lezen