Nextens

VIDEO: expert-interview over steunmaatregelen corona 2.0 (vr, 29 mei 2020)
Nextens houdt wekelijks interviews met belastingadviseur Willem van Kasteren over steunmaatregelen voor werkgevers en zelfstandig ondernemers in verband met corona. In het tweede en meest recente interview gaat van Kasteren samen met Raymond Barkman van FiscaalTotaal in op onder meer de transitievergoeding en de NOW 2-regeling.
>> meer lezen

Regering wil aanvullende bronbelasting op dividendstromen (Fri, 29 May 2020)
De regering wil per 2024 een nieuwe bronbelasting invoeren op dividendstromen naar belastingparadijzen. De belasting is een aanvulling op de bronbelasting op rente en royalty's die vanaf 2021 geldt.
>> meer lezen

Half miljard beschikbaar voor compensatie gemeenten (Fri, 29 May 2020)
De regering stelt ruim een half miljard euro aan coronasteun beschikbaar voor gemeenten, provincies en waterschappen. Het geld is bedoeld als bijdrage voor de uitvoering van het normale takenpakket en als compensatie voor misgelopen inkomsten en extra uitgaven in verband met de coronacrisis.
>> meer lezen

Belastingdienst biedt telefonisch hulp bij aangifte (Fri, 29 May 2020)
De Belastingdienst hervat de hulp bij het invullen van belastingaangiftes. Het zijn vooral afspraken die in verband met de coronacrisis werden geannuleerd. De aanvragers krijgen nu telefonische hulp bij hun aangifte.
>> meer lezen