Nextens

Hoe continueer je de adviespraktijk tijdens de corona-crisis? (vr, 03 apr 2020)
Je wordt vast overspoelt met vragen van klanten. Je moet thuis, zonder direct contact, de klanten van advies voorzien en de dagelijkse gang van zaken proberen voort te zetten. Daarnaast is het uitgerekend nu aangiftetijd en btw-maand. Hoe hou je dat vol? 5 tips uit ons netwerk van experts.
>> meer lezen

Belastingdienst versoepelt regeling voor betalingsuitstel (Fri, 03 Apr 2020)
De Belastingdienst heeft de regeling voor betalingsuitstel versoepeld en vereenvoudigd. Het aanvragen wordt makkelijker voor alle ondernemers, die in de problemen komen door de coronacrisis. De regeling geldt bovendien voor meer belastingen. Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer.
>> meer lezen

VEB vraagt bedrijven openheid over impact coronacrisis (Fri, 03 Apr 2020)
De Vereniging Effecten Bezitters (VEB) wil bij de publicatie van de halfjaarcijfers openheid over de impact van de coronacrisis. De vereniging vraagt om een verklaring van accountants over de levensvatbaarheid van ondernemingen. Het is één van de vijf maatregelen die de VEB de komende tijd voorlegt aan bedrijven met aandeelhouders.
>> meer lezen

Nextens release notes 1 april: 4 nieuwe rekentools (Wed, 01 Apr 2020)
Deze release van Nextens borduurt voort op de maart-release door vier Nextens Rekentools toe te voegen. Deze keer zijn het: Kantonrechtersformule, Minimumloon, Waardebepaling aandelen en Woning ondernemer in gemengd gebruik.
>> meer lezen